Billigt fiskegrej

0
Sidst opdateret 
12. marts 2022

Billigt fiskegrej er noget alle vi lystfiskere kan lide at høre, men hvor går grænsen for hvornår det bliver for billigt? Fiskeri er en dyr hobby og man kan hurtigt købe sig fattig i fiskegrej. Men det kommer jo ikke an på prisen alene, fordi så skulle man jo netop bare købe det billigste. Det kommer i stedet an på kvaliteten kontra prisen, hvor vi nærmere er ude efter at få noget for vores penge, altså smæk for skillingen.

Derfor vil jeg i denne artikel dele nogle erfaringer og meninger, som måske kan hjælpe dig med at finde ud af hvor du vil smide lidt ekstra penge og hvor du vil holde lidt igen. Til at hjælpe dig med at finde billigt fiskegrej, kan du også gøre brug af vores prissammenligner.

Fiskegrej er billigst online

Det vil "altid" være billigst at handle fiskegrej online, eller i hvert fald vil det generelt set være billigst. Grunden til det er billigere at handle online, er at forhandlerne har mindre udgifter ved en online shop, frem for en fysisk. Hos en fysisk butik skal der betales for leje af lokaler, opvarmning, x og dyresest af alt: ansatte til at vejlede kunder. Fysisk butik betaler man ekstra for grejet pga. den kundeservice der følger med.

Særligt er ansatte en stor omkostning der er sparet ved at have shoppen online, men så går man selvfølgelig også glip af kundeservicen, det er netop den man betaler ekstra for i en fysisk butik. Så hvis du skal bruge noget fiskegrej i dag, eller du gerne vil vejledes, så skal du handle i en fysisk butik. Hvis du derimod godt kan lide at være nørdet, og undersøge dine muligheder, så du kan lave et bevidst valgt selv, så er der penge at spare ved at handle online.

Undersøgelser viser at danskere er mere og mere villige til selv at lave deres research om produkter på nettet, også købe det online.

Fiskestænger
I forhold til fiskestænger, så vil jeg generelt anbefale man køber en kulfiber stang, de stiger ikke så meget i pris, men du får en væsentlig bedre fiskeoplevelse. Dernæst skal du være opmærksom på at øjerne er lavet af rustfrit stål, især hvis du fisker i saltvand.
Se flere tilbud

Hvornår er fiskegrej for billigt

Hvornår er fiskegrej så billigt at man går for meget på kompromi med kvaliteten? Det er et svært spørgsmål, og det vil variere efter hvilke forventninger du har. Jeg købte forleden et par sko online til 150 kr, da jeg så modtog dem var jeg lidt skuffet over kvaliteten, men tænkte samtidig, hvad havde jeg regnet med for 150 kr.

Den samme oplevelse vil du stå med, hvis du køber et fiskesæt (hjul + stang) i et byggemarked til under 400 kr. Du tænker måske fedt! Men du får et sæt der ikke kaster godt og laver fuglereder hele tiden. Byggemarkeder kan godt have gode tilbud på endegrej og andet tilbehør, det skal de have.

Hvad kan man så gøre for ikke at købe katten i sækken? Hvis du sammenligner to fiskehjul der henholdvis har 5 og 6 kuglelejer, så kan du ikke på baggrund af det, sige den ene er bedre end den anden, da kvaliteten af kuglelejerne kan være vidt forskellige. Det eneste du kan gå ud fra er hvilket brand produktet kommer fra, og hvilken standard de holder. Eksempelvis er jeg aldrig blevet skuffet over et Shimano fiskehjul eller en Savage Gear fiskestang, så det fortsætter jeg med at købe, da det for mig har vist sig at være kvalitet.

Hvert brand har forskellige prisklasser af hjul, derudover har de hver især forskellige teknologier, så det kan være svært at finde rundt i og sammenligne. Her kan du læse om Shimano teknologier. Men så længe du holder dig indenfor de anerkendte mærker så går det ikke galt: Shimano, Daiwa, Penn, Okuma eller Abu garcia.

Smuthuller til billigt fiskegrej

Her vil jeg komme med mine erfaringer for, hvornår det giver god mening at købe noget billigt fiskegrej, da det ikke altid er nødvendigt at købe det nyeste og bedste for at få en god fiskeoplevelse.

Billige waders

Først vil jeg nævne waders. Her har jeg altid købt de billige neopren waders man kan købe i byggemarkederne på tilbud til 250 kr. De holder 50 til 100 fisketure, alt efter hvor meget du fisker over tid, og det synes jeg er fornuftigt for et par waders til den pris. Hvis de går i stykker tidligt, så er det bare ind og få dem byttet (Det har jeg endnu ikke selv prøvet).

Det eneste negative jeg kan nævne om neopren waders er, at de kan blive varme at have på, men det er kun i det sene forår og sommermånederne. Hvis man er typen der har det varmt, skal man kigge efter nogle åndbare waders. De har et bedre indeklima og bliver derfor ikke så varme at have på, men så stiger prisen til 1000 kr og op. Se waders på tilbud her.

Billigt endegrej

Når det kommer til endegrej: spinnere, gummidyr, gennemløbere osv. så er det med en løftet pegefinger at jeg siger køb det så billigt du kan. Min pointe er at en billig efterligning af et populært stykke endegrej virker lige så fint. Uanset hvad, så mister det dyre stykke endegrej også lakken når den har fanget et par fisk, eller det er stødt på nogle sten, ligesom den billige vil gøre.

Jeg har prøvet at købe blink hvor lakken næsten røg af, bare ved at man kiggede på den, så selvfølgelig kan det blive for billigt. Men generelt tør jeg godt prøve nye brands på markedet når det kommer til endegrej, vær lidt eventyrlysten for at prøve noget nyt. Det er jo trods alt heller ikke en stor investering. Desuden har du ikke nogle specifikationer at sammenligne på ved endegrej, så der er kun din egen og andres erfaring.

De steder hvor jeg ville være påpasselig, er ved stål forfang til geddefiskeri og kroge. Billige stålforfang kan gå op og billige kroge kan bøje. En anden ting jeg ville holde mig væk fra er plastiks gennemløbere fra byggemarkeder, hvilket er super billige og ser rigtig gode ud! Problemet med dem er ofte at de ikke vejer nok til at synke fordi de er lavet af plastik og kun har et lille vægtlod. Det betyder du skal fiske meget langsomt, eller selv sætte bly på.

Endegrej
Jeg oplever ikke at endegrejs holdbarhed varierer meget, så derfor foreslår jeg at du køber billigt. Så vær eventyrlysten og prøv lidt af hvert, selv fra brands du ikke kender. Køb eventuelt en klassiker og to billigere alternativer du kan skifte mellem.
Se flere tilbud

Brug pengene smart

Der vil altid være en super optimal opsætning af fiskehjul og fiskestang til en hver fiskeart og fiskemetode, men det bliver virkelig dyrt at købe ind til alt dette! Så derfor find ud af hvilke fiskearter du ønsker at fiske efter, og få så mange ind under én kombi af fiskestang og fiskehjul.

Eksempelvis ved at købe en 7 fod fiskestang med kastevægt 5 til 21 gram, sat sammen med et størrelse 3000 hjul, kan jeg fiske efter disse arter: Aborre, regnbue ørreder, havørreder, multe, havbars, små til mellemstore gedder og flere. Det smarte ved et fastspole/spinnehjul er at du nemt kan skifte spolen ud, så du har en med fiskeline til det lettere fiskeri og en til det lidt tungere.

Spar flest penge på fiskegrej

Ligesom så mange andre segmenter, så er fiskegrej billigst udenfor sæsonen. Det er noget der siger sig selv, at shorts kommer på tilbud slut på sommeren, lige så vel som vinterjakker stiger. Derfor er der flest penge at spare i vintermånederne på fiskegrej. Selvfølgelig er der fisk at fange om vinteren, men størstedelen af fiskearter har sæson i foråret og sommeren.

Der er mange penge at spare på black friday og juletilbud. Men særligt i januar rydder butikkerne op i deres lager sortiment, hvor de gerne bare vil af med noget, derfor også kaldet januarudsalg. Enten kan produktet være gået ud af produktion, eller så kommer der en opgradering af modellen i foråret, så de skal have den gamle model solgt ud.

Hvis artiklen har hjulpet dig, er du meget velkommen til at synes godt om fiskeoplevelser.dk på Facebook. Det vil jeg sætte meget stor pris på!

Del gerne på 
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyeste indlæg

Tilbudsjagt

Vi har samlet over 18.000 produkter fra nogle af de mest populære webshops med fiskegrej. Ved at bruge vores pris sammenligner kan du finde det bedste tilbud 
Se tilbud nu

fiskeoplevelser.dk

Her får du gode fiske tips og god fiske viden, så du er klar til at fiske hele året rundt i salt- og ferskvand. Sørg for at overholde gældende regler hvor du fisker, og i det hele taget behandle naturen godt.
fiskeoplevelserfinallogo

Følg OS på

Copyright © 2018 - 2024 Fiskeoplevelser.dk - kontakt@fiskeoplevelser.dk - Cookie- og privatlivspolitik