Super vejr til vores årlige fisketur

0
Sidst opdateret 
6. juni 2022

Så blev det tid til vores årlige fisketur, hvor vi samles 7 lystfiskere, for at fange havørred til aftensmad og fortælle røverhistorier. I år samles vi på Langeland, hvor de fleste af os er på udebane, men alle med mod på at tage udfordringen op og undersøge nye kyststrækninger.

Dagen starter kvart over fem med en hurtig mundfuld koldskål også af sted mod langeland. Morgenen på langeland startede ud med en solid portion morgenmad, inden vi delte os ind i 3 hold, så vi kunne afdække nogle forskellige kyststrækninger.

Vores hold havde udset os en strækning på vestsiden af langeland, hvor man fra google maps kunne se der var leopard bund og revler. 

Indenfor det første kvarter spotter vi allerede en masse aktivitet i vandet, men kan hurtigt regne ud at det er hornfisk, ikke det der står øverst på vores liste. Hornfiskene blev ved med at lege i overfladen, kun små 10 meter fra os. Derfor kunne vi ikke stå for at kaste ud til dem, men de havde ingen tid eller interesse for at bide på.

Da vi har fisket 3 mand i to timer, kun med små nib til vores blink, trænger vi til at holde en pause. Vi aftaler et spot lidt længere oppe af kysten ved nogle store sten vi kunne sidde på. Da vi ankommer får jeg sat mig og ved det sidste kast fra min kammerat får han saftsusme bid! En havørred på 45 cm.

Meget passende med en fangst lige inden pause. Vi ringer til de to andre hold, men de har ikke haft held med havørred, men dog fået nogle hornfisk. Vi har nu en time inden vi skal tilbage til sommerhuset og have frokost. Vi har set en rigtig lækker stenpynt vi vil runde inden vi vender snuden hjemad. Her får jeg en havørred med ind, jeg vurderer den til at være under 40 cm eller lige på kanten, så den ryger hurtigt ud igen. Vi får dog også en del aktivitet fra hornfiskene fra dette spot.

Hjemme ved sommerhuset får vi grillpølser og øl. Der var kun lige nok gas på flasken til at få ristet pølserne og brødet, meget heldigt! Status lidt over middag er at vi samlet "kun" har fanget en havørred. Vi planlægger vores næste tur, hvor der igen ser lækkert ud med med leopard bund.

På vores næste spot begynder vi at opleve mere aktivitet fra hornfiskene. De er nu færdige med at lege for dagen, og er nu sultne. Vi satte alle hornfisk ud igen som var kroget fint, alle fejlkrogninger tog vi med hjem. Vores aftenstur gav ikke flere havørreder, men vandet var meget klart med sol, så jeg så en fed havørred på 50cm komme efter min gennemløber, to gange! Vi fik en sludder for en sladder med en hollænder og de lokale på stranden. Vejret var perfekt og vi nød livet.

Mens vi gik langs stranden stødte vi på en masse stimer af yngel. Jeg troede det var hornfisk, men det ville være for tidligt, det viste sig at være tobis i stedet. Jeg har lagt en video op på fiskeoplevelser.dk facebookside.

Hjemme ved sommerhuset er vi alle godt trætte i kroppen og har fået en masse sol i løbet af dagen. Kystene rundt om det nordlige langeland har en meget stenet bund, så det er anstrængende at gå på og med risiko for at falde. 

Vi får tilberedt maden, det var første gang at flere af fiskerne skulle smage hornfisk. Med en streg sennep i rygraden og en tur i rasp på panden blev det lækkert. Alle var enige om at hornfisk havde en god smag, men at benene gjorde det lidt besværligt. Men alt i alt en positiv oplevelse og de var åbne overfor hornfisk igen. Til sidst sluttede vi af med havørreden der havde været i ovnen med få krydderurter.

Der blev kun en havørred over mål, men i alt blev der fanget 9 havørreder og 16 hornfisk. 

Hvis artiklen har hjulpet dig, er du meget velkommen til at synes godt om fiskeoplevelser.dk på Facebook. Det vil jeg sætte meget stor pris på!

Del gerne på 
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyeste indlæg

Tilbudsjagt

Vi har samlet over 18.000 produkter fra nogle af de mest populære webshops med fiskegrej. Ved at bruge vores pris sammenligner kan du finde det bedste tilbud 
Se tilbud nu

fiskeoplevelser.dk

Her får du gode fiske tips og god fiske viden, så du er klar til at fiske hele året rundt i salt- og ferskvand. Sørg for at overholde gældende regler hvor du fisker, og i det hele taget behandle naturen godt.
fiskeoplevelserfinallogo

Følg OS på

Copyright © 2018 - 2024 Fiskeoplevelser.dk - kontakt@fiskeoplevelser.dk - Cookie- og privatlivspolitik