Den årlige fisketur efter havørreder

0
Sidst opdateret 
23. marts 2022

Nu er det blevet forår, og den årlige tur efter havørreder var endelig kommet. Med store forventninger til dagen, mødtes vi syv mand op i sommerhus til morgenbrød og en enkelt snaps, til at starte dagen på.

Der blev talt om hvilke strækninger der kunne være gode, og hvilket grej folk ville afprøve. Jeg havde besluttet mig for at fiske med tobis gennemløber i naturtro farver. For at finde hvor havørrederne holdte til, delte vi os op i tre grupper, så vi kunne dække flere kystområder. Hvilket senere ville vise sig at være en super god tilgang.

Vores hold på tre mand ankom til den udvalgte strand. Vejret var overskyet med en moderat pålandsvind, men ikke noget der fik en til at miste modet. Derimod havde jeg dummet mig gevaldigt dagen inden, da jeg pakkede mit grej. Jeg havde pakket mit grej ved midnatstid, og træt som jeg var, havde jeg pakket min kyststang (den nederste del) og min geddestang (den øverste del). Heldigvis passede de to størrelsesmæssigt nogenlunde sammen, og jeg fiskede derfor med det uden problemer.

Vi fordelte os i vandet således den højeste af os gik dybest, mig i midten med 30 meters afstand til begge sider, og sidstemand gik kun 10 meter fra bredden. Mine makkere fiskede begge med små gummidyr, hvor den ene prøvede med små blæksprutter i pink og den anden med små tobis i skrigende gul/grøn farve. Vi fiskede ca. 400m kyst i gennem, uden så meget som at mærke en fisk. Herefter forsøgte vi et nyt sted, længere sydpå hvor der var en vig med varmere vand, som vi tænkte kunne være godt.

Bunden i denne vig var utrolig sumpet, og man skulle ikke stå stille i for lang tid. Hvert skridt synkede man ca. 10cm ned. Dog fik vi lidt aktion! Her var jeg den første til at få fisk på, men som desværre røg af igen efter 20 sekunder, på trods af at jeg holdte linen stram hele tiden. Den var nok 35cm, så helt ærgerlig var jeg ikke - og det gav jo lidt blod på tanden igen, når man har mærket en fisk! Ganske få kast efter havde både jeg og en af de andre en fisk på i nogle sekunder, men begge røg af, og vi måtte gå tomhændede derfra.

Tid til frokost

Klokken var blevet 11:30 og vi skulle samles for at spise frokost. Vi ringede sammen med de andre hold, hvor et af holdene havde haft held med en 45cm havørred, så nu var aftensmaden næsten sikret. Udover den ene ørred, havde de haft MEGET kontakt fortalte de, så vi aftalte at holde frokost i naturen hos dem, så vi kunne fiske videre i området. Mens vi kørte op til dem, skiftede vejret fra overskyet til skyfrit og optimismen steg yderligere!

Vi holdte frokost i læ for vinden ved en skråning og træer. Frokosten bestod af store grillede pølser med brød, ketchup, remoulade, sennep, øl og sodavand. Der blev spist og grint, mens alle fik hvilet musklerne, inden vi begav os ud i anden runde af kystfiskeriet.

Første fisk

Blot 10 kast efter frokost fik jeg bid, og følte med det samme gejsten skyde til vejrs! Området vi fiskede i var fyldt med tangplanter med få meters mellemrum, så det krævede nærmest pilot certifikat for at navigere fisken udenom alle planterne. Jeg kunne hurtigt se og mærke, at fisken ikke var stor nok til at blive taget med hjem, men dejligt var det at have fanget en fisk.

Da havørreden ikke var så stor, ville jeg hurtigt afkroge den i hænderne, men tænkte at jeg blev nødt til at køre den en lille smule træt inden. Så derfor ville jeg forsøge at filme den med mit nye action kamera, jeg har købt til at optage mine fiskeoplevelser med. Herunder kan en kort undervandsvideo af min første havørred på dagen ses. Lige efter videoen afkrogede jeg havørreden, det tog kun 5 sekunder og den svømmede stærkt videre, den var mildest talt spræng fyldt med energi.

Efter den første havørred fik jeg indenfor 45 minutter yderligere to på. Begge var undermålere på ca. 35cm uden nogen dybe krogninger, så de svømmede friskt videre. Humøret var højt, men nakkemusklerne var meget ømme/trætte. Der kom af og til nogle småhøje bølger, så man skulle hele tiden holde armene højt for ikke at få våde ærmer. Jeg gik også ind for at holde en kort hvile/øl pause.

Gennemløbere

Vi havde som sagt en havørred landet til aftensmaden, men det var jo ikke helt nok til syv mand. Efter to timers fiskeri fik vores eneste lystfisker med flustang en pæn havørred på 50cm, og aftensmaden var reddet. Vi lagde begge havørreder i noget tang, så de var beskyttet for solen og blev nedkølet samt holdt fugtig. Begge fisk var i rigtig fin stand, på billedet er den allerede blevet renset, så den ser mere mager ud, end den egentlig var.

Dagen afsluttes med øl og røverhistorier på terrassen ved sommerhuset, nogle var blevet lidt solbrændte. Efter vi havde sundet os, gik vi ind og spiste havørrederne, som var tilberedt i ovnen, pakket ind i sølvpapir med citron og løg. Alt i alt en suverræn dag med masser af aktion over middag, samlet blev der fanget 10 havørreder, samt en masse der røg af igen. Denne tur viser, at man skal finde det rigtige sted hvor havørrederne holder til, den pågældende dag.

Hvis artiklen har hjulpet dig, er du meget velkommen til at synes godt om fiskeoplevelser.dk på Facebook. Det vil jeg sætte meget stor pris på!

Del gerne på 
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyeste indlæg

Tilbudsjagt

Vi har samlet over 18.000 produkter fra nogle af de mest populære webshops med fiskegrej. Ved at bruge vores pris sammenligner kan du finde det bedste tilbud 
Se tilbud nu

fiskeoplevelser.dk

Her får du gode fiske tips og god fiske viden, så du er klar til at fiske hele året rundt i salt- og ferskvand. Sørg for at overholde gældende regler hvor du fisker, og i det hele taget behandle naturen godt.
fiskeoplevelserfinallogo

Følg OS på

Copyright © 2018 - 2021 Fiskeoplevelser.dk - kontakt@fiskeoplevelser.dk - Cookie- og privatlivspolitik