Slået af kæresten og 2 nye PR

0
Sidst opdateret 
23. marts 2022

Det lykkedes mig at overtale kæresten, til at tage på en fisketur midt på ugen, da vejret skulle være lovende. Alle forberedelser var gjort og aftalt dagen inden: rigning af stænger, pakket fisketaske, andet grej sat frem og vigtigst af alt snacks (for hende).

Vi havde begge en time tidligere fri fra arbejde, og vejrudsigten sagde sol med få skyer og 4 m/s vindstyrke. Vandet var nogenlunde klart, så forventningerne steg hurtigt! Da vi steg ned i båden vrimlede det frem aborreyngel, der søgte efter et nyt sted at gemme sig.

Efter en kort rotur var vi nået til det første spot. Her var vi omgivet af siv til den ene side og åkander foran os. Der gik ikke længe inden det første fiskeyngel kom springende op af vandet for ikke at blive spist. Alt tegnede rigtig godt, det værste man kunne sige om fiskeriet, var at sommervarmen så småt var ved at sætte ind.

Det varede ikke mere end 10 minutter før min kæreste havde en oppe og angribe hendes Savage Gear Smashtail, men som ikke sad på. Der gik ikke mere end 10 minutter før der var ny kontakt, som denne gang blev hængende.

Jeg skyndte mig at få afkrogningsmåtten ud og gjort den våd, samt gøre nettet klar. Gedden bed på 2 meter fra båden, så efter en kort kamp fik vi nettet gedden, afkroget den og genudsat. Et hurtigt slag på tasken vil jeg gætte på 2 kg og 60 cm, som set ovenfor - Altså hendes nye rekord! Hidtil var hendes rekord en mini gedde på maks 500 g.

Den næste times tid var der fortsat mange småfisk der sprang for livet og andet plasken i vandet, men ikke så mange hug til os. Jeg havde et enkelt hug på min frø fra en gedde på ca. samme størrelse, men som ikke blev kroget.

Poppere

Lige pludselig kunne jeg høre nogle væsentlig større plask i vandet, hvor man ikke var i tvivl om at det var noget større. Min kæreste havde fået bid, og det varede ikke længe inden den trak et par meter line ud. Jeg kunne se på hendes ansigtsudtryk at det her var virkelig vildt! Kampen varede nogle få minutter, med flere små træk, hvor til sidst jeg tog den med hænderne op i båden og fik den hurtigt afkroget.

Vi tog hurtigt mål og vejede den i slyngen, hvoraf hendes nye rekord lyder på 83 cm og 5 kg! Denne blev også fanget på en 10 cm Smashtail, som kan ses ovenfor på afkrogningsmåtten. Måtten er 1 meter bred.

Hun havde bestemt ikke lyst til at holde den, så det gjorde jeg. Gedden blev sat i vandet og gav nogle hårde bask med halen så vi blev sprøjtet til.

Nu var det blevet tid til en pause, hvor vi skulle have hjemmelavet sandwich med skinke, ost, salat, agurker og thousand island dressing. Solen kom helt frit fra skyerne og varmede mens vi spiste og delte en sodavand. Vi talte om fiskene og hun lidt havde fortrudt hun ikke prøvede at holde en af gedderne, så vi kunne tage et billede. Hun var sikker på at en gedde ville bide som en gal hund hvis den fik chancen. Jeg forsikrede hende om at sådan var deres adfærd ikke.

Efter pausen flyttede vi hen til et nyt spot ikke så langt der fra. Her kastede jeg hen til nogle siv, og ved indspolningen kom jeg forbi nogle åkander 2 - 3 meter fra båden, hvor der kom endnu en stor gedde og huggede. Den blev desværre ikke på, men hold nu ferie hvor blev jeg forskrækket! Jeg stod i mine egne tanker og kiggede rundt og havde ikke regnet med der ville komme noget der, når vi næsten lige havde roet forbi.

Vi gav det en lille times tid, men havde ikke mere kontakt, og måtte finde os tilfreds med det lækre vejr i stedet. Da vi ankommen til broen hvor vi ligger til, spotter jeg en gedde i vandet, som jeg ser mit snit til at får en lille undervandoptagelse af. Klippet kan ses herunder, gedden har nok været 55 cm, og har helt sikkert jagtet det yngel vi så da vi hoppede ned i båden til start.

Alt i alt en super god dag! Så nej, jeg er ikke blevet fysisk slået af min kæreste, men jeg må erkende at min kæreste vandt konkurrencen i at fange flest fisk. Sådan kan det gå! Jeg er rigtig glad på hendes vejne, og håber på flere gode ture.

Hvis artiklen har hjulpet dig, er du meget velkommen til at synes godt om fiskeoplevelser.dk på Facebook. Det vil jeg sætte meget stor pris på!

Del gerne på 
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyeste indlæg

Tilbudsjagt

Vi har samlet over 18.000 produkter fra nogle af de mest populære webshops med fiskegrej. Ved at bruge vores pris sammenligner kan du finde det bedste tilbud 
Se tilbud nu

fiskeoplevelser.dk

Her får du gode fiske tips og god fiske viden, så du er klar til at fiske hele året rundt i salt- og ferskvand. Sørg for at overholde gældende regler hvor du fisker, og i det hele taget behandle naturen godt.
fiskeoplevelserfinallogo

Følg OS på

Copyright © 2018 - 2024 Fiskeoplevelser.dk - kontakt@fiskeoplevelser.dk - Cookie- og privatlivspolitik